Besplatna dostava za
narudžbe iznad 66 €

Upoznajte Zeusa – Qushinovu njušku mjeseca svibnja!

22.5.2021. 10:33

Naša njuškica mjeseca svibnja je ušminkani psić Zeus koji je svojim karakterom i slatkoćom osvojio srca svojih vlasnika već na prvi pogled, a njegova predivna njuškica šarmirala je i sve vas jer je ovog mjeseca Zeus uvjerljivo osvojio najviše vaših lajkova i time postao Qushinova njuška mjeseca svibnja! Sada je vrijeme da ga bolje upoznate!

Zeus, punog imena Zeus Klamfovski, je presladak 8-godišnji psić rođen 1. siječnja 2013. godine, na samu novogodišnju noć. Po horoskopu je jarac čemu su se posebno obradovali članovi njegove obitelji koji su također većinom jarci u horoskopu. Ovu simboliku odmah su prepoznale Zeusova vlasnica Iva i njena sestra koja je zapravo bila ta koja je dovela Zeusa u njihovu obitelj kada je imao samo 2 i pol mjeseca.

Simpatičnom Zeusu je prvotni dom bio stan Ivine sestre, no uskoro se preselio u kuću kod Ive i njezine obitelji kako bi se mogao slobodnije kretati i uživati u vanjskom dvorištu. Kako to obično biva, prvo je imao ograničeno kretanje samo po određenim prostorijama u kući, no zahvaljujući svom šarmu, ovaj snalažljiv psić ubrzo si je osigurano boravak u svim prostorijama kuće, pa čak i u krevetu svojih vlasnika u kojem obožava spavati umotan u dekicu ili poplun.

Zeus je jako miran, staložen i druželjubiv, osim kada dođe poštar… ;) Ili kada prođe pokoja maca… Obožava šetati i uvijek juri sam birajući smjer kojim će se ići, a posebno obožava šetati uz Ivinu djecu prema kojoj je vrlo zaštitnički nastrojen.

Ljubav između Zeusa i Ive uskoro je došla na kušnju kada se njegova vlasnica nakon nekog vremena s djecom odselila iz svoje obiteljske kuće u drugi grad. Tada je Zeus ostao živjeti s njenim roditeljima, a razdvojenost je i Ivi i njemu jako teško pala. Iva mu neizmjerno nedostaje, ali tuzi dođe kraj čim se ponovno sretnu. Zeus tada “poludi” od sreće pa veselo obliže svoju Ivu ili joj se stisne na rame kao mala beba i tako provodi sate i sate mazeći se.

Nakon Ivinog odlaska, Zeus se jako vezao za njenu mamu koja trenutno najviše brine o njemu – šeta ga, hrani, kupa te mu pere nogice nakon svake šetnje.

Što se tiče hrane, osjetljiv je pa ne smije sve jesti, iako ga to ne sprječava da svakodnevno čeka kod stola na neki “zalutali” komadić mesa ili salame. Osim mesa, omiljena hrana mu je i slatko zelje. Najdraža igračka mu je plišani magarac Alojz, koji je brzo ostao bez očiju i grive, što Zeusu očito ne smeta pošto mu je Alojz omiljena igračka već punih 8 godina.

Zeus je specifičan po svom prepoznatljivom izgledu zbog kojeg ga njegovi vlasnici vode na frizuru k njegovoj najdražoj frizerki Ingi u drugi grad. Inga ga svaki put sredi i ušminka pa ovaj slatki mališan izgleda kao pravi maneken! Nije ni čudo što je baš on naša Njuškica mjeseca! Zeus – zgodan si, simpatičan i šarmantan, hvala ti što si se prijavio na ovaj izbor i postao Qushinova njuškica mjeseca svibnja, zaslužio si!

Naravno, ne možemo ne spomenuti i sve ostale njuškice koje su sudjelovale u ovom izboru. Hvala im što su nam mamile osmijehe svakim komentarom i fotografijom. Upravo zbog toga jedva čekamo izbor za sljedeću Qushinovu njušku mjeseca!

Hvala vam svima još jedanput, a našem Zeusu i ovim putem čestitamo na osvojenoj nagradi!

Objavljeno u News Od

Iva Goluža