Besplatna dostava
za narudžbe iznad 500,00 kn

Kako izabrati ime ljubimcu?

16.3.2018. 10:01

 

Dolazak štenca u obitelj je pravi doživljaj za sve. Nevinost i razigranost štenca su prava milina za gledati. Ali kako ga nazvati?! Jednom kada dovedete psa doma potrebno mu je i dati ime. Inače ne pridajemo neku važnost samom imenu za kućne ljubimce, ali u realnosti to baš i nije tako nebitno i lagano.

Vaš ljubimac ime nosi cijeli život, zato ga nemojte smišljati na brzinu. Razmislite i tek kada ste sigurni odaberite jedno ime i budite dosljedni kada njime dozivate svog ljubimca.

Ono što moramo zapamtiti pri odabiru imena je da ime koje izaberemo je ključ komunikacije s njim. Dakle ime bi trebalo biti izabrano kao brzi odgovor psa na njega i da, poželjno bi bilo da se nitko od ukućana tako ne zove. Ukoliko je ime isto ili slično nekom od ukućana to bi moglo jako zbuniti vašeg kućnog ljubimca. :)

Izbjegavajte duuuga i komplicirana imena. Imajte na umu da ćete uz ime psa najčešće izgovarati još neku naredbu. Ako je ime dugo i komplicirano pas će ga teže zapamtiti odnosno vi ćete naredbu teže izgovarati.

U mnogim kulturama sreća povezana s imenom se shvaća jako ozbiljno. Tako se isto vjeruje da postoje imena za pse koja donose sreću, pa evo par prijedloga: Astra, Lucky, Luna, Feliks, Sky…

Na internetu možete pronaći bezbroj prijedloga imena za vašeg ljubimca te ukoliko vam na prvu nije kliknulo nijedno ime, možda je dobro malo pogledati prijedloge.

Evo i mi ćemo pridonijeti malo s našim prijedlozima imena:

Ženke: Astra, Bella, Bea, Didi, Diva, Ela, Flora, Izi, Kia, Kimi, Lola, Mika, Mona, Ora, Pepa, Pika, Rina, Simba, Tara, Zara.

Mužjaci: Aro, Ares, Alf, Bak, Bleki, Boni, Cezar, Dodo, Figo, Floki, Hugo, Kiro, Laki, Medo, Max, Nero, Otto, Pepi, Totto, Zax.

Kada odaberete ime svojem ljubimcu, ne zaboravite da i vaš pas mora imati svoj kutak za odmaranje kako biste izbjegli navikavanje na spavanje u vašem krevetu. Garantiramo da će vaš ljubimac biti prezadovoljan udobnošću Qushin jastuka za pse kojeg možete i personalizirati.

Uživajte sa svojim novim članom obitelji u vašim zajedničkim avanturama koje ćete pamtiti cijeli život! <3

 

Objavljeno u News Od

Iva Goluža